Al 25 jaar innovaties en passie voor (sport)fietsen!

Al ruim 25 jaar verbaast de gepassioneerde eigenaar en oprichter Konrad Irlbacher de klanten van Corratec en de concurrenten met nieuwe innovaties. Juist deze passie en het altijd willen verbeteren en innoveren maken Corratec tot een bijzonder high end fietsen merk.

Corratec is gevestigd in Raubling (Duitsland). Het hoofdkantoor ligt aan de voet van de bergen in Beiern. Dat het bedrijf een Beierische oorsprong heeft blijkt wel in de uitingen van de Beierische leeuw die veelvuldig terugkomen in de fietsen en kleding van Corratec.

Corratec is in meer dan 50 landen wereldwijd actief en is een onafhankelijk familiebedrijf.

UITGELICHTE MODELLEN

Bekijk de complete collectie op de website van Corratec

Corratec Revolution 29 SL Eagle

Het nieuwe hardtail topmdel van Corratec; Revolution 29 SL Eagle! Het is een volbloed Race Hardtail. Het combineert de genen van een high-end racefiets met superieure mountainbike rijprestaties. Hij heeft een sportieve geometrie met uitsluitend de beste onderdelen. Het frame is een Carbon monocoque frame geproduceerd met de EPS techniek, een stabielere techniek dan de normaal productiemethoden. De extra brede trapas geeft maximale stijfheid en directe overbrenging van het vermogen. De fiets is gemaakt BOOST technologie en afgemonteerd met de SRAM Eagle groepset.

Corratec Inside Link 10Hz

Inside Link is een geheel nieuwe, revolutionaire full suspension technologie. In tegenstelling tot andere op de markt aanwezige veersystemen bevind de berijder zich hier in het middelpunt en is hierdoor het belangrijkste onderdeel van het systeem. De enige full suspension technologie, die de negatieve invloeden van de pedaalslagen volledig elimineert. Hierdoor is dit systeem zeer geschikt voor XC. Misschien wel de snelste Fully ter wereld…

Corratec SuperBow Fun

Het karakteristieke BOW ontwerp zorgt door een compacte en zeer stijve achterbrug dat er minder trillingen worden doorgegeven aan de berijder. Het Bow-ontwerp is voorbestemd voor 29 “wielen en biedt buitengewone rijeigenschappen, vooral op ruwe oppervlakken. Dynamische, innovatieve en typische Corratec het perfecte 29 “frame.  Dit jaar is hij aangepast met een super korte 438 mm liggende achterbrug , hierdoor is hij extra stabiel bij hoge snelheden. Het is hierdoor ook een lichtere, compactere en nog wendbaardere fiets geworden.

De Italiaan Mauro Sannino is wat men noemt een traditionele framebouwer. Hij kreeg het fietsvirus op vroege leeftijd overgebracht van zijn grootvader, in wiens kleine werkplaats hij leerde om de eerste stalen buizen te meten. Vier jaar lang ging hij voor zichzelf om prof te worden; toen besloot hij om alles te leren over de frameconstructie. Hij begon met een stage in Turijn, werkte vervolgens voor en met de bekende Italiaanse framebouwers. In 10 jaar leerde hij alles over geometrie, materiaal en vakmanschap.

Als je hem vraagt waarom hij op 72 jarige leeftijd nog frames aan het bouwen is, zegt hij: “Individuele frames bouwen was en is altijd interessant, spannend en na zelfs na 45 jaar nooit saai voor mij.”

Aan de ene kant heb je de diverse beweringen van de berijders en aan de andere kant de lichaamsgegevens en rijstijl die altijd individueel zijn. Alleen door middel van een dialoog en een compromis tussen de behoeften van een bestuurder en de data zijn de mogelijkheden en voordelen duidelijk zichtbaar. Het resultaat is dus absoluut uniek, een individueel product in overeenstemming met de gegevens, wensen, behoeften en rijstijl van de berijder.

Het doet me keer op keer veel plezier, als ik een afgewerkt, perfect afgestemd fiets zie. En hoe mijn klanten dan beter op de fiets zitten. “