100% Italiaanse handbuild customized frames

Somec levert sinds 1973 handgemaakte custom build frames zoals alleen de Italianen dat kunnen. Somec frames zijn 100% Italiaans, 100% custom build, 100% handgemaakt, 100% uniek en 100% passie!

Als één van de zeer weinige aanbieders biedt Somec handgemaakte frames van vrijwel alle bekende materialen. Van de “traditionele” stalen frames met Colombus buizen tot aan handgemaakte high end Carbon frames. Daarnaast bieden ze ook een high end met de hand op maat gemaakt titanium frame.

Het paardje dat in het logo van Somec staat is hetzelfde als het paardje in het Ferrari logo. Dat geeft gelijk aan wat voor een pareltjes deze frames zijn!

UITGELICHTE MODELLEN

Bekijk de complete collectie op de website van Somec

Somec Rex

De Rex is één van de stalen frames die nog volgens de traditionele methode met de hand wordt gemaakt. Het frame wordt op maat gemaakt en bestaat uit Columbus Spirit stalen buizen, met microfusie lugs. Hij heeft een BSA trapas behuizing. Columbus Geest stalen voorvork. Kleur is naar keuze. Ook verkrijgbaar met TIG lassen.

Somec Magnus

De Magnus is het op maat gemaakt Custom build Titanium frame van Somec. Dit frame kan ook disc brake en EPS/Di2 compatible besteld worden. Het bestaat uit klasse 9 titanium met verschillende diktes. Multisized diameter balhoofdbuis van 1 “1/8 bovenaan en 1” 1/2 onderaan. BSA trapas behuizing. Carbon monocoque voorvork met carbon drop-outs. Custom built. Kleur is naar keuze.

Somec Royal Revolution

De Royal Revolution is het Carbon custom build topmodel van Somec. De carbon buis heeft speciaal vormen ontworpen door Somec. het carbon bestaat uit de best mogelijke handgemaakte kwaliteit. De buizen worden gevormd met behulp tecnologia Honeycomb. Deze bestaat uit lagen van koolstof en Nomex, dat is een materiaal met een honingraat vorm gemaakt met aramide die ook wordt gebruikt bij de productie Kevlar. Het frame absorbeert de trillingen dat voorkomt vermoeidheid van de spieren.