Marin Bikes

MADE FOR FUN
Marin Bikes zijn gemaakt voor plezier. Sinds de eerste mountainbikes met de naam Marin Bikes debuteerden in 1986, heeft het merk zich toegelegd op het  maken van leuke fietsen van een hoog kaliber, die jarenlang rijplezier bieden. Marin Bikes is een bedrijf dat is gebaseerd op hard werken, gevoed door passie en vervuld door de voldoening om fietsers over de hele wereld te laten genieten van het plezier van fietsen.

Of uw idee van plezier nu bestaat uit het berijden van ruige paden, naar het hooggebergte, een wedstrijdnummer vastzetten en deelnemen aan uw eerste race, de lange weg naar huis op uw woon-werkfiets, fietstochten maken naar die afgelegen camping of gewoon de fietspaden in de buurt verkennen, Marin brengt het plezier in je rit.

Het is het principe dat Marin Bikes begeleidt bij het ontwikkelen van nieuwe fietsen. Elk model is ontworpen om speels te zijn en om de mogelijkheden voor tweewielig plezier te maximaliseren.

MERK GESCHIEDENIS
Marin County California is de geboorteplaats van de mountainbike cultuur en de thuisbasis van veel van de mensen en plaatsen die de sport hebben gevormd sinds die eerste informele, nu legendarische races over Mt. Tamalpais. Marin Bikes werd opgericht in 1986 tijdens de vroege dagen van het mountainbiken en biedt tegenwoordig een compleet assortiment mountainbikes, Gravelbikes, fitnessbikes en kinderfietsen.

Bob Buckley begon te mountainbiken op advies van zijn arts, en merkte dat hij al snel ondergedompeld werd in de sport en droomde van een betere fiets. Samen met lokale enthousiastelingen richtte Buckley Marin Bikes op om betaalbare kwaliteitsfietsen te creëren, geïnspireerd door de snelgroeiende scene en het steeds groter wordende padennetwerk in de omliggende heuvels. Sunshine Cycles in Fairfax, CA diende als het centrum van de lokale fietscultuur, en het was daar dat Buckley Marins eerste productmanager, de toekomstige National Champion en Mountain Bike Hall of Fame-inductee Joe Murray, ontmoette. Dave Turner, later van Turner Bikes, speelde ook een belangrijke rol in Marins vroege productontwikkeling.

Het succes van Marins eerste model, de Madrone Trail, trok de aandacht en legde de basis voor drie decennia aan prestatiegericht mountainbikes. Slechts twee jaar na de oprichting van het bedrijf bracht Marin de Team Titanium uit. Baanbrekend als een van de eerste in massa geproduceerde titanium mountainbikes. Het was ook in die tijd dat Marin modellen begon te vernoemen naar de iconische bezienswaardigheden van Marin County: Muirwoods, Bolinas Ridge, Pine Mountain, Indian Fire Trail, Eldridge Grade en Hidden Canyon.

Toen Marin de opkomst van hybride fietsen vroeg opmerkte, introduceerde zij zijn eerste hybride- en wegmodellen in 1991, waarmee het merk werd uitgebreid naar nieuwe segmenten van rijders, waaronder het nu explosieve stedelijke segment.

Op het gebied van mountainbiketechnologie is Marin lange tijd een pionier geweest op het gebied van volledig geveerd ontwerp – de Marin Titanium FRS uit 1993 bevatte vroege Manitou-ophangingscomponenten en woog slechts 25 lbs. Jürgen Beneke stuurde de Titanium FRS dat jaar naar een WK-titel, waardoor het merk Marin in de hoofden van het rijdende publiek werd vastgehouden met iconische graphics en een antracietgrijs en geanodiseerd kleurenschema dat een gedenkwaardig onderdeel van het mountainbikepalet blijft.

Gedurende de jaren ’90 en 2000 bouwde Marin een wereldwijde aanhang op door middel van innovatieve, competitieve modellen en succesvolle gesponsorde rijders. Hydroformed, monocoque en een toenemend aantal volledig geveerde modellen en het QUAD-link-ontwerp, in combinatie met een grotere nadruk op hybride fietsen, hadden Marin stevig verankerd als een van de belangrijkste beïnvloeders van de fietsindustrie.

Het afgelopen decennium is succedsvol geweest; Marin Bikes beleefde in 2013 een styerke groei onder een nieuw eigenaar en management. Zij hebben de line-up volledig herzien, met talloze prijzen van mediakanalen over de hele wereld. De Wolf Ridge, die de baanbrekende Naild R3ACT – 2Play-ophangingstechnologie gebruikt, veroverde de mountainbikemarkt in het voorjaar van 2017 stormenderhand, terwijl de Hawk Hill Marins tweede opeenvolgende Editor’s Choice-prijs van Bicycling Magazine in de wacht sleepte. In 2018 werd de Nicasio toegevoegd, waarmee een leuk en uniek stalen model aan de Beyond Road-collectie werd toegevoegd, en de nieuwe modellen Mount Vision, Alpine Trail, Gestalt X, Headlands en Rift Zone Carbon hielpen het merk de concurrentie een stap voor te blijven. .

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Marin. Kom met ons mee rijden.

UITGELICHTE PRODUCTEN

Bekijk de volledige informatie op de website van Marin Bikes

Presentation Materials

Als winkelier wilt u graag uw producten goed presenteren en uit kunnen leggen aan uw klanten.

Bij de eerste bestelling voor uw winkel ontvangt u een presentatie zuil inclusief functionerende Wink Bar geheel kosteloos.

Wink Bar

Velco Wink Bar is het eerste interactieve stuur dat u op elke fiets kunt installeren. Dit stuur is ontwikkeld om aan de vraag vanuit het toerisme, de fietsbezorging, zelfbedieningsfietsen en voor alledaagse fietsers te voldoen.

De Wink Bar is verkrijgbaar in twee eenvoudig te installeren modellen, Flat en Urban, en biedt een alles-in-één oplossing voor de meeste voorkomende problemen waar fietsers mee te maken hebben.

O Diefstal preventie – Wink Bar waarschuwt u wanneer uw fiets wordt verplaatst en als deze wordt gebruikt zonder te zijn ontgrendeld. Als uw fiets wordt gestolen, wordt deze automatisch gevolgd (Track en Trace), zodat u hem kunt lokaliseren en de autoriteiten kunt waarschuwen

o Navigatie – het stuur maakt verbinding met een app en als u eenmaal een bestemming hebt ingesteld, zullen twee afzonderlijke rijtjes lichten u navigeren met links, rechts, vooruit en achteruit. Daarnaast laat het stuur u weten als er een oproep of een berichtje binnenkomt.

o Veiligheid – het stuur heeft geïntegreerde 224 lumen koplampen, die automatisch worden ingeschakeld als het donker wordt, waardoor u beter zichtbaar bent. U kunt het Wink-stuur ontgrendelen met de ingebouwde Bluetooth en de telefoon-app, of via uw persoonlijke VelcoTag, deze wordt bij elk stuur geleverd. De trackingfunctie van de Wink Bar is automatisch en biedt wereldwijde dekking. Hierdoor is het stuur altijd online en kan altijd worden gevonden.

Met de app kunnen fietsers hun rijgeschiedenis volgen en bekijken. Dankzij een overzicht met statistieken kan je onder andere de de afstand, reisduur, evenals de verbrande calorieën terugvinden, zodat u deze gegevens kunt integreren in uw fitnessprofiel.

VELCO HET BEDRIJF

Velco is een Frans bedrijf. Velco ontwerpt oplossingen voor een slimmere en meer gepersonaliseerde mobiliteit. Velco is ervan overtuigd dat ze kunnen bijdragen aan het geluk in onze samenleving. De mobiliteit van mensen en goederen te verbeteren om zo bij te dragen tot een harmonieus verkeer in onze steden.