RS Bicycles tilt Butchers & Bicycles Benelux in

150 150 RS Bicycles & Components

De Deense bakfietsfabrikant Butchers & Bicycles gaat haar distributie in de Benelux via RS Bicycles & Components verder uitrollen.

Het Deense bedrijf heeft met haar bakfiets al meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Deense Design Awards in 2020. Butchers & Bicycles biedt twee varianten aan van haar driewiel bakfiets. Er is een keuze uit de Enviolo Heavy Duty Vario of Automatic schakelsysteem. Beide aangedreven door Bosch Performance Line CX met een Gates CDX belt.
De zelf ontwikkelde en gepatenteerde Built-to-tilt technologie zorgt ervoor dat de bakfiets comfortabel fietst. Doordat de bak mee hangt in de bochten rijdt de fiets heel comfortabel en stabiel. Deze techniek geeft het gevoel alsof je op een normale fiets fietst en stuurt erg licht. Het maakt de bakfiets wendbaarder, waardoor je gemakkelijk door het andere verkeer heen kan manoeuvreren.

Met Butchers & Bicycles heeft RS Bicycles & Components inmiddels vijf merken in het assortiment. Naast de merken Moustache Bikes, Marin Bikes, Somec Biciclette en Cratoni helmen is er nu dus een bakfiets merk toegevoegd. “We zien de vraag naar bakfietsen de laatste jaren toenemen. Ook wij krijgen deze vraag van onze klanten. Met Butchers & Bicycles hebben we een hoogwaardig en onderscheidende bakfiets toegevoegd aan ons assortiment,” licht Robert Schimmer toe. “We zullen op korte termijn beginnen met winkels te benaderen voor de verkoop van deze gave bakfietsen. We kunnen gelijk beginnen met leveren aan onze klanten.”